کاروانسراي قانلي بولاغ اردبيل در انتظار ورود مرمتگران

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اردبيل در گفتگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: از جمله اقدامات مرمتي انجام شده تاکنون مي‌توان به تکميل پايه‌ها، ازاره سنگي کاروانسراي قانلي بولاغ به جزء ضلع جنوبي آن و اجراي طاق‌ها و گنبدهاي بخش‌هاي ضلع جنوبي، شرقي و شمالي بنا اشاره کرد.

حميد خداپناهي با اشاره به انجام آوار برداري، کاوش و مطالعات اوليه در سال 1385، بيان داشت: عمليات مرمتي اين بنا به صورت پيماني در سال 1387 اجرا شد.

وي با بيان اينکه عمليات مرمت اين بنا تاکنون 33 درصد پيشرفت فيزيکي داشته است، گفت: در صورت تأمين اعتبار با توجه به وجود پيمانکار و ديگر شرايط لازم، پيش بيني مي‌شود اين کاروانسرا تا پايان امسال به بهره برداري برسد.

خداپناهي اضافه کرد: با توجه به قرار گيري اين کاروانسرا در نوار مرزي ايران و آذربايجان، کاربري بازارچه مرزي براي آن پيشنهاد شده است.

وي راه اندازي اين بازارچه را عاملي موثر در افزايش رونق اقتصادي منطقه عنوان کرد و گفت: اعتبار مورد نياز براي تکميل اين کاروانسرا نزديک به هفت هزار و 200 ميليون ريال است که از اين مبلغ تاکنون نزديک به يک هزار و 500 ميليون ريال هزينه شده است.

اين مقام مسوول مشکلات پيش روي اين کاروانسرا را نبود جاده آسفالت شده به منظور عزيمت گردشگران، معرفي نشدن مناسب بنا و اختصاص نيافتن به موقع اعتبار بيان کرد.

وي زير بناي کاروانسرا را نزديک به يک هزار 400 متر مربع و محوطه حياط آن را به شکل مربع به متراژ 625 متر مربع توصيف کرد که ورودي اصلي آن در ضلع جنوبي بنا قرار گرفته است.

خداپناهي اين کاوانسرا را از کاروانسراهاي 999 گانه شاه عباسي واقع بر روي جاده ابرشم يکي از مراکز داد و ستد و اقتصادي مهم براي تجار ايراني و قفقازي معرفي کرد و گفت: مصالح بناي اين کاروانسرا از شالوده سنگي و آجر است.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي استان اردبيل يادآور شد: اين کاروانسراي تاريخي به شماره 19016 در تاريخ 28 اسفند ماه 1385 در حافظه آثار ملي ثبت شده است.

/119



انتهای پیام/

کد خبر 138909295